MCAS

Welkom op de homepagina
Deze website is opgericht met het primaire doel om het mestcelactivatiesyndroom (MCAS) bekend te maken en erkenning te krijgen voor deze ziekte zodat in de toekomst de MCAS-patiënt beter behandeld kan worden. De site biedt een platform met informatie voor de MCAS-patiënten en behandelaars. Mestcelactivatiesyndroom is een complexe aandoening van het immuunsysteem waarbij sprake is van mestcellen (immuun cellen) die hyperactief reageren op doorgaans niet-bedreigende triggers. Er is nog veel onbekend over MCAS daarom zijn kant- en- klare antwoorden vaak niet mogelijk op de gezondheidsproblematiek waar een MCAS-patiënt dagelijks mee geconfronteerd wordt. De diverse functies van de mestcellen en hun interactie met het menselijk organisme is zeer complex en zorgt nog steeds voor veel vraagtekens in de medische wereld. De informatie op deze website is niet volledig, het heeft tijd nodig om steeds meer te verzamelen en de ontwikkelingen te volgen. We streven ernaar om (wetenschappelijke) artikelen zoveel mogelijk te verzamelen en te plaatsen, de nieuwste inzichten te delen en boeken over MCAS op de site te vermelden. Daarnaast andere verrijkende literatuur  te vermelden. Artikelen worden geplaatst bij het kopje Blog daar staan tevens de blogs vermeld.  In de webshop zijn boeken en informatiekaarten op het gebied van mestcelactivatiesyndroom te vinden en boeken op het gebied van de algemene gezondheid. De betaling van de bestelling is door het bedrag zelf via de bank te voldoen, er is geen automatische koppeling naar de bank IBAN nr : NL28 RABO 0157 9017 77 t.n.v. G.A. van de Lang.

Missie
Mijn missie is MCAS bekend te maken in Nederland en België. Veel mensen kunnen zich daar niets bij voorstellen. Als ervaringsdeskundige weet ik wat het inhoudt om te leven met MCAS. Enkele jaren geleden is MCAS bij mij vastgesteld na zo’n veertien jaar ziek zijn en dokteren op zoek naar de oorzaak van mijn klachten. Bij veel mensen is MCAS zeer onbekend en veel mensen zijn net als bij mij al jaren op zoek naar het achterhalen van de oorzaak van hun klachten. Met mijn boek: Help, mijn mestcellen zijn van slag! is de eerste stap gezet om MCAS zichtbaar te maken, de volgende stap is deze gratis website die in de loop der tijd moet gaan groeien met informatie. Mijn missie is kennis en ervaring te delen met elkaar. Vanuit de reguliere- en complementaire geneeskunde hulpmiddelen aanbieden en behandelmethoden om mensen met MCAS een leefbaar leven te geven. Op deze site worden niet alleen informatie en artikelen aangeboden die ‘evidence based’ (wetenschappelijk bewezen) zijn maar ook artikelen met ‘practice based’ (op de praktijk gebaseerd) onderbouwing. Veel is nog niet bekend over MCAS maar ook veel wel, praktijkervaring en tips uitwisselen met elkaar is voor mensen met mestcelactivatiesyndroom heel belangrijk. 

Consulten & Lezingen & Webinars
Daarnaast geef ik adviezen en trainingen over MCAS waarbij ik gebruik maak van mijn expertise en jarenlange ervaring met MCAS. Als ervaringsdeskundige, complementair therapeut en verpleegkundige wil ik mijn kennis en ervaring delen met (mogelijke) MCAS patiënten en met een groter publiek.
Op de pagina consulten en de pagina lezingen/ webinars staat de informatie hierover vermeld.

De kosten voor onder meer de website, hostingkosten, reclamemateriaal (banners voor op congressen) worden tot nu toe uit eigen zak betaald. Daarom is iedere steun van harte welkom. Door de aanschaf van de MCAS info-kaarten ondersteun je de activiteiten. De facebook pagina: Help, mijn mestcellen zijn van slag! geeft naast deze website actuele informatie.

 

MCAS

 

Resultaat 1–12 van de 19 resultaten wordt getoond