Leefstijl

De eerste stap bij MCAS is aanpakken van je leefstijl

Let op de triggers die mestcelreacties geven, je werk, je sport, rust en regelmaat in je leven. Hoe ga je om met stress en spanningen, hoe uit je je emoties. Voeding is een zeer belangrijk aspect binnen je leefstijl. Zie daarvoor het onderdeel voeding.

 

leefstijl              leefstijl

 

Doe vooral de dingen waar je blij van wordt waar je hart om vraagt. Ondanks de beperkingen bij MCAS kan je nog steeds je innerlijke wensen uitvoeren. Misschien met aanpassingen. Blijf vooral steeds lichtpuntjes zien en merk dat de kleine dingen in je leven de grootste kunnen zijn.

“Voorkom dat je je teveel afzondert. Onze gevoeligheid geeft ons aanwijzingen voor een schadelijke omgeving. Dit kan nuttig zijn, maar ook beperkend, vooral in de huidige wereld van ongezonde of op zijn best “semi-gezonde” situaties.
Je hiervan bewust zijn en je erop voorbereiden maakt deel uit van ons dagelijks leven. Maar dat mag ons leven niet teveel beperken!”
dr Nina Kreddig onderzoeker en zelf MCAS patiënt.

Het logo van MCAS hope is de kanarie in de kooi.

https://www.mastzellenhilfe.de/post/warum-der-kanarienvogel-das-logo-von-mastzellenhilfe-ist-und-was-wir-alle-damit-zu-tun-haben

 

 

leefstijl