Consulten

Het is als MCAS patiënt een grote uitdaging om een arts of therapeut te vinden die deskundig is en op de hoogte van MCAS en de verschillende verschijnselen, diagnosestelling en behandeling. Mogelijk moet je verschillende specialisten consulteren voordat je bij de juiste arts terecht bent gekomen. Veel artsen hebben nog nooit van MCAS gehoord of ontkennen helaas dit ziektebeeld. Ga daarom als patiënt niet afwachten maar ga op zoek naar de triggers, ga informatie over het ziektebeeld inwinnen zodat je op de hoogte bent van de verschijnselen en hoe deze aan te pakken. Vermijd de triggers zoveel mogelijk en ga aan de slag met je voeding en leefstijl.

Alvorens op consult te gaan bij een arts of therapeut is het belangrijk om informatie in te winnen over de arts of therapeut en bekijk de website. Zorg dat je je persoonlijke dossier goed op orde hebt en de arts kunt informeren over de symptomen, de onderzoeken die je al hebt gehad met de uitslagen, de medicatie en behandelingen en resultaat daarvan.  Bij acute situaties en bij heftige gezondheidsklachten is het zeer belangrijk en noodzakelijk om de huisarts in te schakelen en niet zelf te gaan dokteren. Want hyperreactieve mestcellen kunnen zeer ernstige gezondheidsklachten veroorzaken waar direct hulp en actie bij moet worden ingeschakeld.

Online consulten
Steeds vaker is het mogelijk om bij therapeuten online consulten aan te vragen voor een advies gesprek vooral wanneer je te maken hebt met lange reistijden. Oriënteer je op de mogelijkheden en bekijk de website van de therapeut.

https://www.vandelang.nl/index.php/praktijk/vergoeding