Webinars

Webinars

Op deze site/pagina kunnen Webinars en lezingen worden geplaatst van instituten en praktijken. Geef je een lezing of Webinar over MCAS zend een mail met informatie naar info@mcasnederland.nl

                               

Webinar EMB therapeuten
Op 2 juni 2022 was er een Webinar over MCAS gegeven door Gonnie van de Lang aan EMB therapeuten.

De belangstelling was enorm 306 inschrijvingen.
Dit Webinar was specifiek voor EMB leden die aangesloten zijn bij https://embtest.nl
De reacties waren zeer positief en zoals veel therapeuten aangaven is er veel belangstelling voor lezingen en Webinars over MCAS omdat er zeer veel onbekend is en er tot op heden geen scholingen worden gegeven in Nederland en België over deze aandoening.

Reacties op het Webinar
reacties webinar juni 2022

In het najaar donderdag 10 november is een vervolg Webinar gegeven voor EMB therapeuten met een verdieping en praktijkvoorbeelden en tips hoe om te gaan met een MCAS patiënt in je praktijk en vooral de do’s en dont’s.  

Programma Workshop verdieping Mestcelactivatiesyndroom
Ondanks dat de stoornis van het immuunsysteem, mestcelactivatiesyndroom (MCAS) geheten, voorkomt bij een groot percentage (circa 17%) van de bevolking is het bestaan ervan in Nederland vrijwel onbekend. Dit heeft tot gevolg dat er veel mensen met klachten, al jaren rondlopen, zonder een goede diagnose en behandeling te krijgen. Patiënten met MCAS geven aan ziek te worden van bijna alles dat binnenkomt; voedsel, geuren, fysieke en emotionele triggers. Vaak worden ze door de diversiteit en veelheid aan niet meetbare klachten zelden geloofd noch serieus genomen.
Als EMB-therapeut is de kans groot dat je personen met de diagnose of mogelijke MCAS in je praktijk krijgt. Door de vele symptomen die diverse organen en systemen betreffen is het niet zo eenvoudig om deze als MCAS te herkennen.
Deze workshop is een verdieping van de eerder gegeven workshop in juni over het mestcelactivatiesyndroom. Ook wanneer je de eerste workshop niet hebt gevolgd is deze workshop een aanrader.
Programma
 • Korte uitleg MCAS en de symptomen en triggers
 • Recente onderzoekgegevens die voor de therapeut van belang zijn
  welke onderzoeken (onder meer EMB test) zijn van belang bij MCAS en waarom
 • De reguliere diagnose en behandeling van MCAS
 • Welke voedingssuppletie kan worden toegepast
 • Veel praktijk casussen worden behandeld
 • Adviezen voor de therapeut binnen de behandeling van een MCAS-patiënt op het gebied van onder meer voeding, leefstijl, stressreductie worden behandeld.
 • Hoe pak je MCAS stap voor stap aan en waarom zijn deze stappen van belang
 • Waarom zijn gezonde keuzes maken lastig voor een MCAS-patiënt?
 • Wat is de rol van de EMB-therapeut daarin
 • Wat zijn de do’s en don’ts bij MCAS
Datum
Online workshop op 4 uur donderdag 10 november 9.00 uur tot 13.00 uur.
Prijs € 75,00 incl. 21% BTW
Docent
Gonnie van de Lang is ervaringsdeskundige (gediagnostiseerd met MCAS), werkzaam als therapeut (acupuncturist) met een brede ervaring onder meer met mensen met voedselintoleranties en MCAS. Ze is yogadocent met een brede werkervaring. Ze heeft een verpleegkundige achtergrond en jaren werkervaring als verpleegkunde docent (parttime) naast haar praktijk voor yoga in Chinese geneeswijzen in Wierden. www.vandelang.nl
Gonnie is als zzp’er werkzaam voor Massage Magazine. Ze heeft verschillende boeken op gezondheid gebied geschreven. Recent, maart 2022, is haar boek Help, mijn mestcellen zijn van slag! met de ondertitel mestcelactivatiesyndroom & histamine-intolerantie uitgekomen en de histamine voedingsmiddelen poster.
Opgave

 

De geplande Webinars voor therapeuten/artsen/diëtisten en patiënten
Er twee Webinars gepland. Zie daarvoor de webshop.
Heb je belangstelling om een Webinar of lezing te volgen of heb je belangstelling voor een Webinar of lezing voor jouw instelling of bedrijf neem dan contact op door een mail te zenden naar info@mcasnederland.nl

Momenteel zijn we bezig een lijst samen te stellen met diëtisten en therapeuten die zich willen specialiseren in MCAS en mensen met mogelijk MCAS of MCAS willen ondersteunen en adviseren. Deze mensen hebben een Webinar vanuit MCAS Nederland gevolgd, het boek Help, mijn mestcellen zijn van slag! gelezen en zorgen dat ze op de hoogte blijven over de nieuwste ontwikkelingen op MCAS gebied. Mensen met MCAS kunnen bij Gonnie van de Lang informeren naar een diëtist bij hun in de buurt en bespreken wat de wensen zijn. Er is bewust voor gekozen om geen lijsten met namen op deze site te vermelden.

 

 

THE MANY MANIFESTATION OF MASTCELL ACTIVATION 
 Online lezingen / Webinars in Amerika in week 35 2022

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het mestcelactivatiesyndroom (MCAS) is dit online congres een aanrader. Door je in te schrijven krijg je toegang tot enkele gratis interviews met bekende artsen op MCAS gebied en gratis gifts. De hele week van 29 aug tot 4 september 2022 zijn er gratis lezingen te volgen op het gebied van MCAS gegeven door specialisten/ therapeuten/ onderzoekers die zeer deskundig zijn op het gebied van MCAS.

Het online congres is georganiseerd door Dr. Kelly K. McCann is triple board gecertificeerd in interne geneeskunde, kindergeneeskunde en integratieve geneeskunde, evenals gecertificeerd door het Institute of Functional Medicine. Zij heeft zelf MCAS. Op de site zie de link bovenaan staat alle informatie over de sprekers en de dagen. Wanneer je de lezingen achteraf wilt terugkijken zijn er kosten aan verbonden.

Doc3.pdf congres mast cell activation